Mer om vektorisering

Vad är ett vektoriserat orginal?

Det finns 2 sätt att visa bilder i en dator.

volvo

 

1. Bitmapfiler - Jpg, bmp, gif - ofta vanliga webbilder och foton uppbyggda av små punkter -pixlar. När man zoomar in på dessa filer blir de grötigare och grötigare ju närmare man kommer.

2. Vektorfiler- eps, pdf, ai, cdr - dessa bilder är uppbyggda av linjer som alltid är knivskarpa oavsett inzoomnningsfaktor.

Här följer några exempel där vektorisering har lösts.

1. En teckning från kund som ritats om enligt önskemål.

 teckningvektor

 

 2.En logga som vektoriserad kan friläggas och användas utan bakgrunden.

 friläggvektor

 

3. Klassisk webbild i dålig upplösning görs om till vektor, och vips kan den användas för tryck på allt från pennor till husväggar.

gifvektor

 

4.All grafik kan vektoriseras, här har ett bordsstandar blivit en knivskarp vektor.

tygvektor

 

 

 

 

De flesta bilder du träffar på på nätet är bitmapbilder. De kan ha olika skärpa beroende på hur hög upplösning de har. Vektorfiler är uppbyggda av vektorer och kan bli oändligt uppförstorade utan att förlora sin skärpa. Vi har jobbat med grafik  sedan 90-talet och har lösningar på alla dina bildproblem, har du frågor så går det bra att använda beställningsformuläret  för dem också.

Man kan göra om en vektoriserad fil till bitmap men om man vill göra en bitmap till vektorer så måste man "renrita" om bilden.Gå inte omkring med en ful logga, låt oss fixa det.vaya logo brodyrkort 1

 

 

Vi på Vaya trevlig design har arbetat med vektorgrafik sedan sent 90-tal och har digitaliserat tusentals loggor åt märkningsbranchen i Sverige, Norge och Danmark. Vi vektoriserar det mesta vi får i uppdrag att vektorisera och vektorerna vi vektoriserar är inga automatvektoriserade vektorer utan rent hantverk. Vi vektoriserar din logotyp / logga och eller bild/foto. Skicka oss ditt dåliga original och få tillbaka en uppfräschad variant, redo att tryckas på allt från pennor till luftballonger. Är du osäker på vad du behöver, vi löser det, skicka oss bara en fråga så tar vi det därifrån. Det finns inget som kan förstöra första intrycket som en ful logga, så varför riskera det. Vektorgrafik består av geometriska former så som cirklar,linjer som tillsammans ritar upp en bild. Bitmapbilder är såkallad rastergrafik vilken består av ett antal bildpunkter -ett raster. I stort sett all 3D-grafik är vektorbaserad. En plotter ritar vektorgrafik på ett papper eller skärfilm, exempelvis om du ska stripa en bil. Om du ska skala en logga eller bild upp och ner kommer vektorfilen ge ett knivskarpt resultat varje gång om den är ordentligt gjord, en rasterfil kommer att gradvis försämras för varje gång den ändras och sparas om. Vill du slippa grafiskt krångel med vektorer så kontaktar du bara oss så löser vi det. Vi vektoriserar det mesta vi får i uppdrag att vektorisera och vektorerna vi vektoriserar är inga automatvektoriserade vektorer utan rent hantverk. Vi vektoriserar din logotyp / logga och eller bild/foto. Skicka oss ditt dåliga original och få tillbaka en uppfräschad variant, redo att tryckas på allt från pennor till luftballonger.

Välkommen till Vaya.

Skriv ut E-post